Træsorter

Træsorter

Infrarød sauna i cedertræ

Skønhed og funktionalitet

Hos Irvarme.com kan du få infrarøde saunaer lavet i canadisk rød cedertræ. Træet giver med sin smukke dybe farve en elegant dimension til cederens unikke egenskaber. Kabinerne er velegnede både til private, klinikker og wellness centre og vil med sit stilrene design passe ind alle steder.

Unikke egenskaber

Cedertræ har en meget lang funktionstid, der regnes for minimum 50 år, men der findes totempæle lavet af cedertræ, der er mere end 1000 år gamle. Årsagen er træets naturlige indhold af cirka 1,2 % phenoler og især thujapliciner, der giver en naturlig beskyttelse overfor svampe og råd. Det er blandt andet denne egenskab, der gør cedertræet specielt velegnet til brug ved fremstilling af infrarøde saunaer, da der under en 30 minutters behandling, vil blive afgivet store mængder affaldsstoffer gennem sveden og disse vil blive absorberet og desinficeret i kabinens cedertræsvægge.

Formstabil

Canadisk rød cedertræ kan indeholde mere fugt end andre træer. Det betyder, at sved, der bliver transpireret i saunaen, vil blive absorberet i træet, hvor det langsomt vil blive desinficeret. På trods af træets evne til at optage mere fugt, er det formstabilt og vil ikke lide skade i sin struktur. Dette er meget vigtigt, da den store mængde fugt, afgivet ved brug af saunaen, ikke vil betyde en forringelse eller ændring af træets udseende og egenskaber.

Infrarød sauna i hemlock

Hemlock er en slægt af stedsegrønne nåletræer. I Danmark går træet også under navnet skarntydegran. Træet er dog ikke giftigt, som den gamle urt, som Sokrates blev dømt til at begå selvmord med ved at drikke.

Hemlock kan blive op til 70 meter høje og nå den imponerende alder af 800 år. Træet er meget modstandsdygtig og selv under dårlige forhold, kan det overleve i op til 400 år og vil derefter, hvis de rette betingelser opstår, vokse sig til sin fulde højde.

Træet er meget bøjeligt og regnes for en af de hårdere træsorter blandt blødt træ. Ved brug af hemlock vil din sauna have en fin duft af træ. Duften vil med tiden aftage og din sauna vil til sidst være duftløs.

Irvarme